היי זאת שביט,
החודש (פברואר) חגגתי יום הולדת, 29 שנים להווסדי אם אתם סקרנים לדעת. זה זמן לחשבון נפש, התאריך קרוב לתחילת השנה האזרחית ואני תמיד מוצאת את עצמי עם מחשבות ותהיות - מה עשיתי טוב ופחות טוב השנה, למה אני מצפה ומה אני חולמת שיקרה.
כבר סיפרתי לכם בפוסט קודם שלפני כמה שנים התחלתי תהליך של שינוי – התרחקתי ממה שמזיק והתקרבתי לכל מה שבריא. הבנתי שמעבר לעשיה ולחיצוניות שלי אני צריכה להיות קשובה לגוף ולהזין אותו בטוב כי בסוף הכל עובד ביחד: נפש וגוף, איזון פנימי וחיצוני. הבטחתי לכם שאפרט מה כל זה אומר מבחינתי, אז הנה אני עושה את זה.
השבוע שלי לא קבוע, אין לי שגרת יומית ואני בונה לעצמי את הלו"ז סביב פגישות, צילומים ולימודי נטורופתיה. פעמיים בשבוע לפחות אני משתדלת להתאמן אצל ליקי רוזנברג, שהיא חברה כמו אחות. לפני שהכרתי אותה לא אהבתי ספורט ובזכותה התאהבתי. זאת ההמלצה שלי לכל מי שמבואס מהנושא: תמצאו פעילות גופנית שאתם אוהבים ותתמידו, בטוח יש כזאת.
אני שותה המון המון מים, גם בחורף כשאני לא מרגישה צמאה. אני יודעת שחוץ מתחושה כללית נפלאה זה עוזר לעור הפנים שלי להיות גמיש וחי. בבוקר אני תמיד שותה כוס מים לפני הקפה, זה מעורר את כל המערכת. אני משתדלת לא לצרוך המון הרבה קפה, מקסימום שניים ביום עם חלב שקדים (של ויטאריז!).
התהליך שאני עושה בתחום התזונה הוא לצד תזונאית מוסמכת. אמנם אני לומדת את התחום אבל עדיין לא מספיק מקצועית ולכן אני נעזרת בהדר הנהדרת שבנתה לי תפריט ומייעצת מדי פעם. אני לא צריכה ליווי שקשור למשקל, אלא נעזרת בה כדי להבין מה הכי נכון לי מבחינה בריאותית. אז מה אני אוכלת, אתם שואלים?
בבקרים של אימון אני אוכלת בבית משהו קטן כמו תמר, בננה או חטיף בריאות שאני מכינה לבד (מצרפת מתכון כאן למטה). אחרי האימון מגיע הזמן לארוחת בוקר רצינית יותר: קערת אסאי מושלמת אצל ליקי או משהו נחמד כמו לחם עם אבוקדו וביצה. למרות שלאכול בחוץ זה מפתה, את ארוחת הצהריים אני משתדלת לאכול בבית כי זה שומר אותי מודעת למה שהכנסתי לגוף. אורז, דג, וסלט זאת ארוחה פופולרית אצלי (אני פסקטריאנית – צמחונית אוכלת דגים), וגם תבשילים של ירקות וטופו או פשטידות, ולהכל אני מוסיפה הרים של טחינה. בימים של צילומים אני זורמת על מה שיש – תתפלאו לשמוע שכבר לא אוכלים רק בורקסים ופיצות על הסט. בערב אני אוכלת משהו מהיר יותר ואם אני קופצת לחברה – סביר שזה יגמר במשלוח סושי. החתירה לבריאות לא אומרת שאני חוסכת מעצמי את הנאות החיים: אם בצהריים הייתי בפגישה במסעדה ואכלתי פסטה ובערב נקלעתי לארוחת שחיתות – אני לא מלקה את עצמי, פשוט למחרת אוכלת יותר בריא. הגילטי פלז´ר שלי הוא ג´חנון ובימי שבת אני מכינה לכל החבר´ה, כי להנות ממה שאוהבים זה ממש בריא. הכל עניין של מודעות ואיזון.
שני פינוקים קטנים נוספים מלווים אותי על בסיס יומי: לצד המיטה יש לי קלפים שקניתי בארה"ב, כל בוקר אני פותחת אחד מהם והוא מצביע על משהו שנוגע ליום שלי ונותן מוטיבציה והשראה. לפני השינה אני מורחת שמן אתרי שמכניס אותי לרוגע ושלווה (אספר לכם הכל על שמנים אתריים בפוסט הבא).
וכמובן, כל אלה מלווים בשגרת טיפוח שמבוססת על מוצרים אורגניים שעושים לי טוב על הנשמה.
הגעתם עד כאן? סימן שמגיע לכם מתכון!
חטיף בריאות מהיר ומזין
חומרים:
- חבילת תמרים ללא גרעינים
- חצי כוס אגוזי מלך חתוך גס
- חצי כוס פקאנים חתוך גס
- חצי כוס גרעיני דלעת
- חצי כוס פיסטוקים חתוכים גס
- חצי כוס קשיו חתוך גס
- 4 כפות חמאת בוטנים טבעית
הכנה:
מערבבים הכל ממש טוב ומתחילים לגלגל
כל עיגול מכסים בקוקוס/ קקאו/אגוזים טחונים דק
כתבו לי איך יצא ואם יש משהו נוסף שמעניין אתכם שאפרט עליו.
שלכם,
שביט