היי זאת שביט,
אתם בטח שומעים הרבה את צירוף המילים "שמנים אתריים" (או באנגלית – Essential Oils) בהקשר של טיפוח ו- Wellness, ויש סיבה טובה לדיבור סביבם. אבל גם בתור הנאמבר וואן פאן שאני, אני מאמינה שלפני שמתמסרים למוצר או לחומר כדאי להכיר אותם לעומק, לדעת מאיפה הם מגיעים ואיך הם יכולים לשרת אתכם בצורה הכי מדויקת. אז קבלו אותה - סקירת השמנים האתריים שלי. מבטיחה שתהיה תמציתית ושימושית.
קודם כל, בואו נבין מה צמד המילים הזה אומר: בעצם מדובר בצמחי מרפא ריחניים, שיש להם השפעה מאוד חיובית על הגוף שלנו וכשהם חודרים לתאי העור, הסגולות הרבות שלהם באות לידי ביטוי בצורה מאוד אפקטיבית. מהן אותן סגולות, אתם שואלים? זה כבר תלוי בשמן. יש שמנים שתורמים לאיזון ולרוגע (כמו לבנדר, ילנג ילנג או קמומיל) ויכולים למשל לעזור למי שמרגיש חסר מנוחה, סובל מנדודי שינה או אפילו חווה בעיות של מערכת העיכול. קבוצה אחרת (אליה שייכים, למשל, שמן ג´ינג´ר, אשכולית, רוזמרין ופטצ´ולי) מתפקדת כבוסט של אנרגיה: משפרת את זרימת הדם, מרימה את מצב הרוח ונלחמת בחיידקים ווירוסים. אלה רק שתי דוגמאות, הרשימה עוד ארוכה ואני מבטיחה לא לחסוך אותה מכם - הנה היא.

כל הטוב הזה מגיע בצורות שונות, בניל´ס יארד ובכלל. באופן אישי אני מאוד מתחברת לסדרה שמגיעה ברול, כי היא מאפשרת טיפול נקודתי ומהיר בכל צורך על ידי מריחה של השמן בנקודות לחץ שונות בגוף. בחיי היום יום שלי יש ארבעה שמנים שאני משתמשת בהם המון:
1. שמן מנטה – החבר הכי טוב שלי בחורף. הוא מגיע בבקבוקון וכשאני מצוננת אני שמה אותו בקערה של מים חמים, סוגרת במגבת על הפנים ונותנת לו להספג בגוף ולפתוח את האף והנקבוביות. תרופת סבתא במיטבה!
2. רול רמדיס לשעות הלילה – תערובת של כמה שמנים שמורחים באיזורים שיש בהם זרימת דם ודופק, ממש כמו בושם. אני מורחת על גב הידיים, מאחורי האזניים או כפס מתחת לאף וזה הופך את זמן השינה לרגוע ונעים במיוחד. עצם העובדה שאני לוקחת רגע לפני השינה כדי לעשות משהו בשביל עצמי – כבר מכניס אותי למן שלווה.
3. כשאני הולכת ללימודים (אני עושה תואר בנטורופתיה) אני משתמשת בשמן הזה, שעוזר לתחושת הריכוז, מנקה את הראש ממחשבות מסיחות ונותן ביטחון. כשהייתי בתיכון לקחתי ריטלין כי המחשבות שלי היו נודדות ובינינו, היום כמעט כולם צריכים ריטלין. זה התחליף הבריא והנכון, בלי חומרים כימיים והוא מתאים לכל גיל – גם לילדים.
4. כשאני בנסיעות אני משתמשת ברול שיוצר במיוחד בשביל הרגע הזה. הוא מאוד עוזר לי עם העייפות שצברתי עד הרגע שהגעתי למטוס, ממריץ אותי אבל במקביל גם עוזר לתחושת רוגע ושלווה.

אגב, יש כל מיני תערובות שאתם יכולים לרקוח בעצמכם מהשמנים האלה. הנה שני מתכונים שימושיים במיוחד:
שמן תינוקות
בסיס – שמן ארגן. מוסיפים טיפה אחת של קמומיל ו-4 טיפות לבנדר והרי לכם שמן טבעי, טהור והכי קרוב לטבע.
שמן כינים
גם כאן מתבססים על שמן ארגן. מוסיפים לו: 3 טיפות פטצ´ולי, 3 טיפות רוזמרין, 3 טיפות לבנדר ו-3 טיפות שמן עץ התה. מורחים על הראש של הילדים ונפרדים מהסבל והגירודים.
ובזאת הסקירה מגיעה לסיומה אם יש נושא שמעניין אתכם ותרצו שאכתוב עליו בפעם הבאה – אשמח אם תספרו לי! shavit@nealsyard.co.il
שלכם,
שביט